Så spelar du smartare

Så spelar du Wordfeud på ett smart sätt

För några år sedan slog Wordfeud ner med dunder och brak i svenskarnas telefoner och det är än idag mångas favorit-app. Idag finns även ett Wordfeudförbund och det anordnas Wordfeud-SM i Stockholm! Spelet som är en digital version av Alfapet kan spelas via både iPhone och Android och är idag lika populärt som många andra spel som du kan hitta på casino online.

Om du vill bli ett Wordfeud-proffs eller om du redan har spelet i flera år men vill hitta lite nya trick och imponera på dina motståndare, kommer vi här att lista några sätt att spela spelet på det smartaste sättet.

Utnyttja bonusfälten

Det finns flera bonusfält på spelplanen i Wordfeud. De är följade:

Dubbla dina poäng (DL på spelplanen) = Du får den dubbla summan av numret på brickan
Tredubbla dina poäng (TL på spelplanen) = Du får den tredubbla summan av numret på brickan
Dubbelt ord (DW på spelplanen) = Du får dubbla värdet av hela ordet
Tredubbelt ord (TW på spelplanen) = Du får det tredubbla värdet av hela ordet

Det kan alltså vara riktigt lukrativt att utnyttja dessa fält, du vill dessutom se till att göra det innan din motståndare snor dem. Vill du kamma hem extrapoäng bör du försöka lägga ett ord som täcker flera av dessa fält samtidigt.

Sök upp några fusk

Vi förespråkar inte att du bör fuska det första du gör, men att lära dig några fusk kan faktiskt också vara ett sätt att lära dig spelet bättre. Du kan till exempel lära dig några nya ord du aldrig hört talas om tidigare eller hitta kombinationer du kanske aldrig hade upptäckt innan.

Ett vanligt fusk som många söker upp är att hitta ord med “svåra” bokstäver, likt X, Z och C. Detta då dessa bokstäver kan vara bra att använda i på bonusfält där de blir värda mer och du därmed kammar hem fler poäng.

Gör det inte lätt för din motståndare

Innan du lägger ett ord kan det vara bra att noga studera spelplanen och se om ditt nästa drag kommer öppna upp för din motståndare att göra ett ännu bättre drag. Du kan såklart inte förutse vilka bokstäver hen har men du kan försöka gissa olika kombinationer hen skulle kunna lägga.

Redan i den första spelrundan bör du använda dina ord för att testa din motståndares förmåga. Se om hen kan upptäcka lätta kombinationer eller om hen utnyttjar bonusfält.

Utnyttja shuffle-funktionen

Det är lätt att ibland känna att du har kört fast, kanske har du stirrat på dina bokstäver i flera minuter utan att kunna hitta en bokstavskombination som skapar ett bra ord. Här är det ett bra läge att använda funktionen “shuffle” som finns inom spelet. När du trycker på knappen kommer dina bokstäver helt enkelt blandas och landa i en ny kombination vilket kan leda till att du kanske hittar ord du inte kunde tidigare.

Sammanfattning och snabba tips

Det finns flera sätt att bli en bättre Wordfeud-spelare, förhoppningsvis har dessa tips hjälpt dig lite på vägen och öppnat dina ögon för andra möjligheter. Som avslutning delar vi tre snabba tips:

  • Lär dig korta ord – att kunna ord med två eller tre bokstäver kan vara avgörande för din vinst
  • Undvik att bara ha konsonanter kvar i slutet av spelet – byt ut dina brickor innan det bara finns ett begränsat antal kvar
  • Prova ett ord så många gånger du kan och i olika kombinationer – på så sätt lär du dig fler ord

Publicerat

i

av

Etiketter: